Translate

12 Nisan 2014 Cumartesi

ŞERBET-İ SÜTLÜ


Çok pratik bir tatlı oldu. Diğer kek ve pandispanyalar gibi uzun süre çırpma derdi yok bu tatlıda. Şipşak bir tarif. Sizde yaptınız mı bilmem. Annem küçükken bana şekerli ılık sütün içine ekmek doğrayıp yedirirdi. Tadını çok benzettim. Tavsiye edebileceğim tariflerimden biri oldu.


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 yk şeker
  • 4 yk irmik
  • 4 yk un
  • 1 tk limon suyu
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk k.tozu
Üstüne dökmek için
  • 3 sb süt
  • 1 sb şeker
Üzeri için
  • 1 pk krem şanti
  • 1 sb soğuk süt

Hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri 30 saniye kadar çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri karıştırıp kek hamuru elde edin.
  • Hamuru yağlanmış küçük boy dikdörtgen borcama dökün.(karede olabilir.)
  • 170 derece fırında pişmeye bırakın.
  • 1 sb sıcak süt ve 1 sb şekeri karıştırın.Şeker eriyince 2 sb soğuk sütü ekleyin.
  • Pişen keki fırından çıkarın ve sütü üzerine boşaltın.
  • Hazırladığınız krem şantiyi soğuyup sütü iyice emen tatlının üzerine sürün. 
  • Dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Tatlıyı 1 gün bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. evet bende kaç kere yaptım Cahide'nin tarifi çok güzel gerçekten de

    YanıtlaSil