Translate

7 Mayıs 2014 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi)
  • 2 sb su
  • 1 sb şeker
  • 1.5 yk mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya

Hazırlanışı
  • Pirinci yıkayıp, 2 sb su ile iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Sütten 1 sb ayırıp kalanını pişen pirinçlere ekleyin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin.
  • 1 sb sütle vanilya, nişasta ve yumurta sarısını iyice karıştırın ve tencereye yavaş yavaş dökün. Bir taraftan da sütlacı hızlı hızlı karıştırın.
  • Koyulaşan sütlacınızı yanmaz kaplara boşaltın. Biraz ılınıp kaymak tutunca tepsiyi yarısına kadar suyla doldurun.
  • 180-200 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...

1 yorum: