Translate

8 Mayıs 2014 Perşembe

MANTARLI HAVUÇLU PİLAV


ALLAH İÇİN VERMEK, GERÇEKTEN VERMEK DEĞİL, ALMAKTIR....
                                                                                                Mustafa İslamoğlu

Malzemeler

  • 3 sb pirinç
  • 2 sb doğranmış mantar
  • 2 orta boy havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 sb sıvıyağ
  • karabiber
  • tuz
  • 5-6 sb kaynar su

Hazırlanışı
  • Mantar ve rendelenmiş havuçlar sıvıyağda kavrulur. Soğan ve kapya biber eklenir. Mantarlar suyunu çekene kadar sotelenir.
  • Yıkanıp yarım saat tuzlu suda bekletilip süzülmüş pirinç ilave edilir ve kavrulur. 
  • Kaynar su, tuz ve karabiber eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen pilav yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder