Translate

6 Mayıs 2014 Salı

PİZZA BÖREK


Ateşin başına dikilecekleri zaman onları bir görmelisin. Derler ki: ''Ah, keşke hayata bir daha döndürülsek! ( O zaman) Rabbimizin mesajlarını yalanlamaz, mü'minlerden olurduk.''
                                                                                                 EN'AM SURESİ - 27

Merhaba arkadaşlar. Güzel bir hafta geçirmeniz dileği ile bu günkü tarifime geçmek istiyorum. Birkaç haftadır yapmak isteyip de sürekli ertelediğim bu lezzetli böreği sonunda bu hafta sonu yapmak kısmet oldu. Ben mutfakta börekle uğraşırken, büyük oğlum ciğerci kedisi gibi bekledi kapı önünde. Piştimi anne, daha yapmadın mı, ne zaman koyacaksın fırına.......Sonunda pişti ve oğlum bayram etti. Çoook beğendi. Hatta 3 yufka az geldi. 2 oğlum ve bana yetmedi. Bir daha yaparsam 6 yufka kullanmak istiyorum. 


Malzemeler

  • 3 yufka
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 çb su
  • sucuk
  • domates
  • biber
  • mantar
  • zeytin
  • kaşar rendesi
  • istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz

Hazırlanışı
  • Su ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Yufkaları 4 e bölün. Her bir parçaya 2 yk sıvıyağlı karışımdan döküp sürün. Uzun kenardan rulo yaparak yuvarlamaya başlayın. 4 parmak kadar boşluk kaldığında yuvarladığınız kısmı içe doğru kıvırıp, kalan üçgen parçayı üstünden ortadaki boşluğa doğru kıvırın. Böylece küçük bir havuz elde etmiş olacaksınız.
  • Çukur kısma ince dilimlenmiş sucuk, mantar, domates, biber vs... koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan böreklerinizin üstüne rende kaşar serperek servis yapın.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder