Translate

6 Mayıs 2014 Salı

SİRKELİ PATLICAN


Kendilerini O'na karşı savunacak bir dost ya da O'nun katında şefaat edecek birileri olmadan  Allah'ın huzuruna çıkmaktan korkanları vahiyle uyar ki, O'na karşı sorumluluk bilinciyle hareket etsinler.

                                                                                  EN'AM SURESİ - 51

Bugün patlıcanla yaptığım değişik bir tarifim var. Bir kaç sitede görüp çok beğenildiğini okuyunca elimde kalan son 3 patlıcanı bu şekilde değerlendirmek istedim. Lezzetli bir meze. Yalnız, mide problemi yaşayanlar varsa, sirke miktarını azaltarak ya da hiç sirke kullanmadan yapabilirler.


Malzemeler
  • 5-6 kemer patlıcan
  • 2 sb domates rendesi
  • 4 yk zeytinyağı
  • 2 çk şeker
  • tuz, karabiber
  • 1/2 limon
  • 4 diş sarımsak
  • 6-7 yk elma sirkesi
Süslemek için
  • maydanoz

Hazırlanışı
  • Patlıcanları tamamen soyup limonlayın. Önce boyundan 4 e sonra da 4 er parmak uzunluğunda doğrayın. Karnıyarık tenceresine dizin.
  • Domates rendesi, zeytinyağı, şeker, tuz ve karabiberi karıştırıp, patlıcanların üzerine yayın.
  • Kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan almadan 5 dakika önce sarımsakları ezin ve sirkeyle karıştırıp, yemeğe ekleyin.
  • En az 6saat dinlendirdikten sonra, maydanozla süsleyip, soğuk olarak servis yapın...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder