Translate

21 Mayıs 2014 Çarşamba

YUFKALI MANTI ( YALANCI MANTI )



İyilikleri ağır gelen kimseye gelince: O, kendisini hoşnut olduğu tarifsiz güzellikte bir hayatın içinde bulacak.
İyilikleri hafif gelen kimseye gelince: O da dipsiz bir uçurumun bağrına yuvarlanacak.

                                                                                  KARİA SURESİ 6-7-8-9

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 200 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
Sosu için
  • 1 tk salça
  • 3 yk sıvıyağ
  • 2 sb su
Üzerine
  • sarımsaklı yoğurt
  • sıvıyağ
  • kırmızı toz biber

Hazırlanışı
  • Soğan ve maydanozlar ince ince kıyılır. Kıyma, karabiber ve tuz ile karıştırılıp yoğurulur.
  • Yufkanın biri serilir, kenarlarındaki yuvarlak kısımlar 2 parmak kalınlığında içeri katlanır ve kare elde edilir.
  • Bir kenarına boydan boya kıymalı harçtan konularak rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • Üzerleri fırça ile yağlanır ve 200 derece fırında kızartılır.
  • Diğer tarafta sıvıyağ salça ve su kaynatılır, kızaran mantıların üzerine dökülür ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan mantıların harareti gittikten sonra, sarımsaklı yoğurt dökülerek sıvıyağda kızdırılmış kırmızı biber dökülerek servis yapılır.
  • Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çıtır çıtır ve yoğurtlu mantı .. Afiyetle

    YanıtlaSil