Translate

17 Haziran 2014 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ


Allahü teâlânın verdiği nimeti, Onun sevdiği yerde harcamak şükür; sevmediği yerde kullanmak ise küfran-ı nimettir (nimeti inkâr etmektir).

                                                                                                         İMAM GAZALİ



Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sb haşhaş
  • 1 sb sıvıyağ
  • 1 sb şeker
  • 1 sb irmik
  • 1/2 sb süt
  • 1 pk k.tozu - vanilya
  • portakal kabuğu rendesi (benim için bu tatlının olmazsa olmazı)
  • un
Şerbeti için
  • 1.5 sb şeker
  • 2 sb su
Üzerine
  • 1 sb soğuk süt
  • 1 pk krem şanti

Hazırlanışı
  • Yumurta ve şeker mikserin en yüksek ayarında köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
  • Sırayla önce sıvı, sonra katı malzemeleri karıştırılır.
  • En son un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir ve yedirilir.
  • Karışım yağlanmış kare borcama dökülür ve 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına verilir.
  • Diğer tarafta bir tencerede şeker ve su kaynatılıp şerbeti hazırlanır.
  • İçini çeken kek fırından çıkartılır ve 5 dakika bekletildikten sonra, ılık şerbet dökülür. Soğuması beklenir.
  • Daha önceden soğuk süt ile hazırlanmış krem şanti tatlının üzerine sürülür.
  • 3-5 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun. 

4 yorum:

  1. Elinize sağlık..Revani bizim evde çok sevilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoşgeldiniz Dilek Hanım. Yorumlarınız için teşekkürler...

      Sil
  2. çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyor
    Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil