Translate

11 Haziran 2014 Çarşamba

SU BÖREĞİ


O halde, Rabbinin kitabından sana indirilenleri izle ve ilet!  O'nun kelimelerini kimse değiştiremez. Sen de O'ndan başka sığınacak birini bulamazsın

                                                               KEHF SURESİ / 27
Yıllardır adını duyduğumda hep canımın çektiği, ama çok zor olduğunu düşündüğüm için yapamam diye ertelediğim bir böreği yaptım nihayet. Kışın gittiğim aşçılık kursunda hanımlarla birlikte yapınca gördüm ki o kadar da zor ve zahmetli değilmiş. İncecik bir yufka açmak gerekmiyor mesela. Hazır annemlerde bendeyken birlikte yapıp yiyelim istedim. Çok da güzel oldu.


Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • tuz
  • un
İçine
  • beyaz peynir
  • lor
  • kaşar
  • maydanoz
Aralarına sürmek için
  • 1 sb sıvıyağ
  • 150 gr tereyağı

Hazırlanışı
  • Önce hamur malzemelerini karıştırıp, ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğurulur. 10 bezeye ayrılıp, yarım saat dinlendirilir.
  • İç malzemeleri istenilen miktarda karıştırılarak hazırlanır. (Ben beyaz peynir ve loru aynı miktarda, az miktarda kaşar rendeleyerek hazırladım.)
  • Bir tavada eritilen tereyağı, 1 sb sıvıyağ ile karıştırılır.
  • Dinlendirilen hamurlar oklava yardımı ile, tepsinin büyüklüğünde açılmaya başlanır.
  • İlk ve son katı haşlanmaz. Tepsinin dibi yağlanır ve ilk katı serilir.
  • Çok inceltilmeden açılan yufkalar 4 e bölündükten sonra, kaynar tuzlu suda 30 saniye kadar haşlanır.
  • Soğuk su dolu bir kaba alınıp şoklandıktan sonra, araları yağlanarak üst üste serilir. 
  • İlk 5 katı serildikten sonra peynirli harç dökülür ve işleme devam edilir.
  • Son kat haşlanmadan serilir. Üstüne yağ sürülür.
  • 200 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
  • 10 dakika dindendikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder