Translate

4 Haziran 2014 Çarşamba

VİŞNE REÇELLİ YAŞ PASTA


Unutma ki, Rabbinin tarafında olanlar O'na kullukta kibre kapılmazlar; ve O'nun adına/aşkına hareket ederler ve yalnız O'nun önünde secdeye kapanırlar.
                                                                       A'RAF SURESİ  / 206

Çok yoğunum bu aralar. İstediğim gibi tarif yayınlayamıyor, sayfamla ilgilenemiyorum. Çünkü misafirlerim var. Memleketten annem ve babam geldiler. Sürpriz yaptılar bize. Bir sabah bir açtık kapıyı ''Biz geldiiiiiiik!'' Çok mutlu olduk. Çocuklarda mutluluk tavan yaptı. Allah başımızdan eksik etmesin onları....

Malzemeler

Pandispanya için

  • 3 yumurta
  • 1 çb şeker
  • 1 sb un
  • 1 pk k.tozu
Muhallebi için
  • 3 sb süt
  • 2 yk un
  • 1 yk nişasta
  • 3 yk şeker
  • 1 pk vanilya
Vişne sosu için
  • 1 sb vişne reçeli
  • 1 sb su
  • 1 yk nişasta (tepeleme)

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • K. tozu ve un eklenerek tekrar çırpılır ve yağlanmış kalıba dökülür.
  • 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırına verilerek içini çekene kadar pişirilir.
  • Kek pişerken muhallebi malzemeleri karıştırılır ve kaynayıp göz göz olana kadar pişirilir.
  • Pişen kek biraz ılındıktan sonra kalıba konulur, muhallebi mikserden geçirilir ve kekin üzerine dökülür.
  • Vişne sosu için malzemeler ayrı bir kapta pişirilip muhallebinin üzerine dökülür. 
  • Pasta en az 4 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder