Translate

2 Haziran 2014 Pazartesi

YOĞURTLU ŞEHRİYE ÇORBASI


İşte bu şekilde insanları birbirleriyle sınarız ki, ''acaba Allah bizi bırakıp da onlara mı ikramda bulundu?'' diye sorsunlar. KİMİN ŞÜKRETTİĞİNİ EN İYİ BİLEN ALLAH değil midir?
                                                                               EN'AM SURESİ - 53.AYET


Malzemeler

  • 1 çb şehriye
  • 2 sb su
  • 4 sb et suyu
  • 1 sb yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yk un
  • 1 çb haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yk tereyağı
  • tuz, kırmızı biber, nane

Hazırlanışı
  • 2 sb su ile şehriyeler iyice haşlanır, yumuşayan şehriyelerin içine 4 sb et suyu eklenir.
  • Haşlanmış nohutlar ilave edildikten sonra 1-2 dakika kaynamaya bırakılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır, gerekirse biraz sulandırılabilir. Sıcak çorba ile ılıştırılır.
  • Ağır ağır tencereye ilave edilir. Bir taraftan da çorba sürekli karıştırılır.
  • 3-5 dakika kaynatılan çorbaya dövülmüş sarımsaklar ve tuz ilavesi yapılır.
  • Tavada eritilen tereyağına kırmızı biber ve nane eklenip, çorbaya boşaltılır.
  • 10 dakika dinlendirilen çorbanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bilirdim bu çorbayı ama nohut konması çok ilginç. Hemen öyle deneyeceğim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz İlhan Bey.Teşekkür ederim...

      Sil