Translate

22 Eylül 2014 Pazartesi

ACILI EZME


Kışın en sevdiğimiz turşulardan biridir ezme. Yanında bir de patates kavurması var sa, eşim ve büyük oğlumun en sevdiği menüdür. 2-3 yıllık evliydik. Eşim akşam iş çıkışı 1 kasa domates, 1er bağ dereotu ve maydanozla eve geldi. İş yerinde ezme tarifi vermişler. (İlk ve son kez böyle birşey yaptı.) Birlikte mutfağa girip ilk ezmemizi yapmıştık.O gün bu gündür her sonbahar yapılı evimizde kendileri.

Malzemeler

  • 2 kg olgun domates
  • yarım bağ maydanoz ve dereotu (ben dereotu sevmediğimden kullanmadım.)
  • 2-3 adet acı yeşil biber (tercihen artırıp azaltabilirsiniz)
  • 3-4 diş iri sarımsak
  • tuz
  • yarım çb zeytinyağı
  • 1-2 yk sirke
Hazırlanışı

  • Maydanoz, dereotu, biber ve sarımsaklar robotta iyice çekilir.
  • İyice yıkanıp 4 e bölünmüş domatesler ve tuz eklenir.
  • Domatesler iyice ezildikten sonra, sıvıyağ ve sirke eklenerek kavanozlara doldurulur.
  • Domatesler çiğ olduğu için kavanozda dururken altına suyu birikebilir. Bu yüzden ara sıra kavanozun sallanıp alt üst edilmesi gerekir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder