Translate

20 Ekim 2014 Pazartesi

HAŞLAMA


O Allah ki, indirdiği vahiylerle hem hakikati ortaya sermiş, hem de (adil ve mutedil) ölçüp tartacak (bir tasavvur) inşa etmiştir; hem sen (ey muhatap) nerden bileceksin, belki de son saat çok yakındır. 
                                                                                                       ŞURA SURESİ - 17


Malzemeler

  • 1 kg kemikli haşlamalık et
  • 2 patates
  • 2-3 küçük boy soğan (varsa 1 avuç arpacık soğan)
  • 2 havuç (ben kullanmadım)
  • 2-3 defne yaprağı
  • tuz

Hazırlanışı
  • Kemikli etlerinizi yarım saat kadar soğuk suda bekletin.
  • Düdüklü tencereye alıp, üzerini aşacak kadar soğuk su doldurup kaynamaya bırakın. 5-10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın ve suyunu boşaltın.
  • Tekrar üzerini aşacak kadar soğuk su ve 2- 3 adet defne yaprağı ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca orta hararetli ateşte yaklaşık 1 saat kadar haşlayın.
  • Etler piştikten sonra doğradığınız sebzeleri ve tuzu ekleyin, 
  • Sebzeler yumuşayınca ocağın altını kapatın.
  • Afiyet şifa olsun...

3 yorum:

  1. Elinize sağlık. Sevenler soğanı fazla koysa sorun olabilir mi veya başka malzemeleri biraz fazla oldu diyelim, tuzu fazla koysam ne olacak bilirim de örneğin patetes fazla olsa veya az olsa?

    YanıtlaSil
  2. İlk yarım saat için de bekletilen soğuk su atılıyor galiba, ikinci kez yarım saat kaynatılıyor o'da ayrılıyor. İkinci su atılıyor mu et suyu olarak kullanılıyor mu? Neden böyle yapıyoruz?
    Lütfen yazarmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk yarım saat soğuk suda iyice temizlensin diye beklettim. Siz isterseniz bekletmeyebilirsiniz. Daha sonra 5-10 dakika kaynatıp suyunu döktüm.Çünkü haşlamanızın suyu bu şekilde daha berrak oluyor.

      Sil