Translate

24 Ekim 2014 Cuma

KÖFTELİ KABAK YEMEĞİ


De ki: ''Benim Rabbim, yalnızca açık ya da gizli yüz kızartıcı davranışları, günahın her türünü, haksız yere başkasının malına göz dikmeyi, herhangi bir delil indirmediği halde Allah'tan başkasına ilahlık yakıştırmanızı, hakkında bilginizin olmadığı şeyi Allah'a atfetmenizi yasaklamıştır.
                                                                                        A'RAF SURESİ / 33

Hayırlı cumalar olsun inşaAllah sevgili arkadaşlarım. Bir kaç günlük rahatsızlığımın ardından bugün yazabildim tarifimi sonunda. Köfteli yemekler Malatya'da çok kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Ben çok beğendim. Siz de sofranızda farklı yemekler seviyorsanız deneyebilirsiniz...

Malzemeler
Köfte için

  • 1 sb ince bulgur
  • 2-3 yk un
  • tuz
  • su
Diğer malzemeler


  • 2 kabak
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • yarım çb sıvıyağ
  • 1yk salça
  • 1çk pul biber
  • tuz
  • su


    Hazırlanışı
    • İlk önce bulguru kısır ıslatır gibi sıcak su ile ıslatıyoruz. (Tuzunu da atarak)
    • Bulgur yumuşayınca, un ve ılık su ile iyice yoğuruyoruz. Bilye büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
    • Diğer tarafta doğradığımız kuru soğanları ve biberleri sıvıyağda kavuruyoruz.
    • Kavrulan soğanların içine soyulup doğranmış domatesleri ekliyoruz. Domatesler piştikten sonra salça, pul biber, tuz, soyulup doğranmış kabaklar kısa bir süre kavrulduktan sonra suyunu ekleyip kaynaması için kapağını kapatıyoruz.(Suyunu çok fazla koymayın, köfteler eklendikten sonra yetersiz gelirse su eklenebilir.)
    • Kaynayan yemeğimize köfteleri ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.10 dakika sonra köfteler pişince ocaktan alıyoruz.
    • Afiyet şifa olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder