Translate

27 Kasım 2014 Perşembe

ERİŞTELİ PATATES ÇORBASI


Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Yok vazgeçmez de tekrar eskiye dönerlerse artık bilin ki, Allah sizin yardımcınızdır.O ne güzel mevla, ne güzel yardımcıdır.
                                                                                                            ENFAL SURESİ / 39-40 

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane 
Hazırlanışı:
  • Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun. Normal ateşte kavurun.
  • Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin. Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  • Kaynamış suyu ekleyin. Patatesleri 10 dakika kadar pişirin. (patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor.)
  • Erişteleri ve tuzu ekleyin. Karıştırıp pişmeye bırakın.
  • Erişteler pişince –yaklaşık 10 dakika sonra- tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın. 
  •  Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık .Çorba hastası biri olarak bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Hem besleyici, hem de mutlaka çok lezzetli olmuştur. Patates ve erişte herkesin sevdiği yiyecekler. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil