Translate

25 Kasım 2014 Salı

MANTARLI MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Ey iman edenler, şurası bir gerçektir ki, yahudi hahamları ve hristiyan rahiplerinin bir çoğu insanların mallarını haksız yere yerler ve Allah yolundan saptırırlar. Bir de altın ve gümüşü hazineye doldurup, onları Allah yolunda sarf etmeyenleri bu yüzden acıklı bir azap ile müjdele!

O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak. (onlara): ''İşte bu kendi canınız için biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!'' denilecek.
                                                                                           TEVBE SURESİ - 34/35
Malzemeler

  • 1 sb yeşil mercimek
  • 8 sb su
  • 1.5 sb kalın bulgur (ben marketteki değil, köy bulgurunu kullanıyorum.)
  • tuz
  • 2 yk tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 8-10 adet mantar
Hazırlanışı

  • Mercimekleri yıkayıp 8 bardak suda haşlayın.(Çok yumuşamasın, dişe dokunur şekilde olsun.)
  • Yumuşayınca, bulgurunu ve tuzunu ekleyin.
  • Pilav suyunu çekince altını kapatıp, tavada erittiğiniz tereyağı ve sıvıyağ karışımının içine temizleyip doğradığınız mantarları soteleyip üzerine dökün.
  • 10 dakika demlendikten sonra pilavınız hazır.
Afiyet olsun....  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder