Translate

14 Kasım 2014 Cuma

VİŞNE REÇELLİ ÇİKOLATA SOSLU YAŞ PASTA


Biz emaneti göklere, yere,dağlara sunduk, onu taşımaktan kaçındılar, ondan korktular. Onu insan yüklendi, o zalim ve cahil oldu.
                                                                                               AHZAP SURESİ / 72

Pandispanya malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+ 1 yk un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 4 sb süt
  • 4 yk un (tepeleme)
  • 3 yk nişasta(tepeleme)
  • 80 gr bitter çikolata
  • 150 gr lable peyniri
  • 1 yk pudra şekeri 
  • 1 çb vişne reçeli
  • 1 pk vanilya
Çikolatalı sos için
  • 1 Sb su süt karışımı
  • 1 tk un (silme)
  • 1 yk kakao (tepeleme)
  • 3 yk şeker
  • 40 gr bitter çikolata
  • 1/2 pk vanilya
Keki ıslatmak için 
  • 1 sb süt

Hazırlanışı
  • Önce oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.
  • Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip, elde ettiğiniz hamuru kek yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün.
  • 150 derece fırında içini çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca ortadan ikiye kesin.
  • Kreması için, süt, un,nişastayı karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alınca, çikolata, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Ilınınca labneyi mikserle yedirerek karıştırın ve vişne reçelini ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
  • Islattığınız pandispanyanın üzerine hazırladığınız vişneli kremayı taşmayacak şekilde yayın.
  • Diğer pandispanyayı kalan sütle ıslatıp kremanın üzerine kapatın ve bu şekilde buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin.
  • Çikolatalı sos için malzemeleri ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğuduktan sonra pastanızın üzerine dökün.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum: