Translate

10 Aralık 2014 Çarşamba

KAZAN KEBABI



Malzemeler

  • 1 kg kemer patlıcan
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 kurusoğan
  • 3-4 yk galeta unu
  • 1 çk kimyon
  • 1 çk karabiber
  • tuz
  • 1 yk salça
  • 2 sb su
  • 2-3 yk sıvıyağ
Hazırlanışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda 1 saat bekletilir.
  • Kuru soğan rendelenip suyu sıkıldıktan sonra, diğer köfte malzemeleri ile karıştırılır.
  • Patlıcanlar 1 er cm aralıklarla akordiyon gibi kesilir.(tamamen kopmamalı)
  • Köftelerden parçalar alınıp patlıcanların kesilen aralarına sıkıştırılır.
  • Tencereye alınan patlıcanların üstüne salça su ve sıvıyağ karıştırılıp boşaltılır ve kadar kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Görüntü çok güzel,afiyet olsun size,sevgiler hayırlı geceler...

    YanıtlaSil
  2. patlicanli yemekleri severim. Sunumu çok güzel eline sağlık: )

    YanıtlaSil