Translate

19 Aralık 2014 Cuma

YOĞURTLU KABAK ÇORBASI

Kitaba sımsıkı sarılan ve Allah'a kulluğun hakkını verenler var ya: onlar iyi bilsinler ki Biz, kendilerini ve başkalarını düzeltmek için çaba gösterenlerin emeklerini zayi etmeyeceğiz.
                                                               ARAF SURESİ / 170

Dün yaptığımız tefsir dersinde yanına  yıldız koyduğum bir ayet oldu. Ne kadar açık değil mi arkadaşlar.

Kabağı çok severim. Bizim evde dolaması ya da kızartması yapılır genelde, ama mutlaka birileri arıza çıkarır. Bu yüzden değişik alternatifler ararım kabakla ilgili. Bu çorbayı da evdeki 3 adet kabakla ne yapsam ki arayışları sonucu buldum. Değişik bir çorba. Ben beğendim. Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorbanın yerini hiç bir şey alamaz. Siz de böyle düşünüyorsanız haydi mutfağa hanımlar....

Malzemeler

  • 3 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 2diş sarımsak
  • 3yk sıvıyağ
  • 6 sb et suyu
  • tuz, kara biber
Terbiyesi için
  • 1 sb yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yk un
Hazırlanışı

  • Kabak, sarımsak ve soğanları iri iri doğrayın.
  • Sıvı yağda soğan ve sarımsakları soteledikten sonra, kabaklar eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
  • Et suyu eklenir, kabaklar pişene kadar kaynatılır. Çorba blenderdan geçirilir.
  • Yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Pişen çorbadan 1 kepçe eklenerek ılıştırılır. Ilınan terbiye yavaş yavaş çorbaya yedirilir. Tuz ve baharatlar eklenir.2 dakika kadar karıştırılarak kaynatılıp ocaktan alınır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder