Translate

31 Ocak 2015 Cumartesi

PORTAKALLI SÜTLAÇ


Mü'min, taze yeşermiş ekin gibidir; rüzgar nereden gelirse onu eğip yatırır. Doğrulduğunda bela ve musibet onu eğer.
                                                                            Buhari, Merda, 1 (1947)

Malzemeler
-1 lt süt
-4 sb su
-1 sb pirinç
-1 sb şeker
-1 pk vanilya
-1 yk nişasta
-1 portakal
 Hazırlanışı
-Pirinç ve su bir tencereye alınır ve pirinçler yumuşayıp, suyu azalıncaya kadar pişirilir.
-Suyu azalan pirincin üzerine 1 lt süt eklenir.
-Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
-Kaynadıktan sonra 1 sb şeker ve 1 pk vanilya eklenir.
-1-2 dakika daha piştikten sonra, portakalın kabuğu rendelenir, suyu sıkılır ve karışıma eklenir. 1 yk nişasta yarım su bardağı suyun içinde eritilir ve yavaş yavaş ilave edilir.
-Bu şekilde kaynamaya devam eden sütlacımız koyulaştıktan sonra altı kapatılır. Kaselere bölünerek soğutulur.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ben de limon kabuklu yapıyorum bazen...

    Sevgiler

    YanıtlaSil