Translate

27 Şubat 2015 Cuma

MOR LAHANA SALATASI



Faydaları

K vitamini ve antosiyanin bakımından zengin oluşuyla beyin fonksiyonlarını ve konsantrasyonu güçlendirici etkiye sahiptir. 

Bu içerikler aynı zamanda sinir sisteminin zarar görmesini engellemeye, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. 

Oldukça düşük kalorili olan bu yiyecek lif bakımından zengin oluşuyla diyet yapanlar için ideal. Kesinlikle faydalı karbonhidratlar deidğimiz sınıfa ait! 

Yapılan araştırmalara göre, lahanayı sık yiyen kişilerde mide, kalınbağırsak, akciğer ve deri kanserlerine yakalanma riski diğer kişilere göre daha az. 

Artrit, romatizma, gut, cilt hastalıkları gibi problemlerlere neden olan gtoksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

Bedenin hastalıklara karşı direncini arttırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Damarları açarak, kan akışının kolaylaşmasını sağlar. 

Balgam söktürücüdür. Yumuşatıcı ve hazmettirici özellikleri vardır. 

Lahana yapraklarıyla yapılan kompres baş ağrılarının rahatlamasına yardımcı olur. 

Lahana tohumu dahilen kurt düşürücü ve idrar söktürücü olarak kullanılır.

Güzellik minerali de diyebileceğimiz sülfürü barındırması yağlı ve akneli cildin iyileşmesine yardımcı olur. 


Malzemeler

  • 1 adet mor lahana
  • 1 yk şeker
  • 1 tk tuz
  • limon suyu
  • sirke
  • zeytinyağı

Hazırlanışı
  • Önca lahanayı ince ince doğrayın. Şeker ve tuzu ekleyip eldivenle yada elinize temiz bir poşet geçirerek iyice ovun. 
  • Rengi çıkıp yumuşayınca sudan geçirin ve süzgeçte iyice süzülmesini bekleyin.
  • Geniş bir kaba aldığınız lahananın üzerine zeytinyağı, sirke, limon suyu ve tuz koyup karıştırın ve kavanoza doldurun.
  • Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. ne kadar çok faydası varmış
    ellerine sağlık,bu şekilde büyük kolaylık oluyor

    YanıtlaSil
  2. Çok severim hatta aldığım zaman hepsini robotta doğrayıp tuz, limon ve sirke ile tatlandırıp kavanozlara koyup saklıyorum ht zaman elimin altında hazır bulunuyor...

    YanıtlaSil