Translate

7 Mart 2015 Cumartesi

ÇÖKERTME KEBABI


Malzemeler
  • 300 gr kuşbaşı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet iri patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı
  • Baharatları ve zeytin yağını ete ekleyip harmanlayın. En az 2 saat bu şekilde bekletin.
  • Dinlenip yumuşayan eti,  ısıtılmış tavaya alıp önce hızlı ateşte, rengi döndükten sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  • Patatesleri ince uzun doğrayın. Bol zeytin yağında kızartın.
  • Patatesleri bir servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Yoğurdun üzerine etleri dökün ve servis edin.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Afiyetler olsun.. Çok severiz.. Güzel tariifn ve paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok nefis olmuş etlerde nar gibi kızarmış maşallah :))
    şifa olmuştur inşallah, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Namı diğer Bodrum Kebabı. Nefis görünüyor. Ben etin sert kalma riskine karşı bonfileden yapıyorum. Ege'lisiniz muhtemelen. Ellerinize sağlık. Bu arada izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim İlhan Bey. Egeli değilim. Sivaslıyım.Ama güzel yurdumun her bölgesine ait lezzetlere açıktır mutfağım.

      Sil