Translate

13 Mart 2015 Cuma

DOBİLİK ÇORBASI


Küçükken Erzurum muhaciri bir ninem vardı mahallede. En çok o yapardı bu çorbayı.Ama köfteleri beyaz olurdu salça ve baharat katmadığı için. Erzurumlular godik, Sivaslılar mirik köfte derler buna. Bende internetten dobilik diye buldum.Bizim tariften küçük farkları olduğu için bu isimle yayınlamaya karar verdim. Çok lezzetli oldu bu haliyle. Tavsiye ederim, mutlaka deneyin.


Malzemeler:
-1,5 su bardağı ince bulgur
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı un
-1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, karabiber, pulbiber
-su

Ayranı İçin:
-2 su bardağı yoğurt
-2 su bardağı su
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1/2 çay bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nane
-kırmızı toz biber, pul biber

Hazırlanışı:
-Bulguru yıkayıp suyunu süzdürüp derin bir kap içerisine koyup tuz ekleyip, soğan ve sarımsağı rendeledikten sonra ılık suyla kısır ıslatır gibi ıslatın.
-Tencereye su koyup kaynatın.
-Hazırladığınız köfteleri kaynayan suya ilave edip 5dk haşlayıp suyunu tamamen süzün.
-Ayranı için sarımsağı rendeleyip yoğurt ve su ile birlikte pürüzsüzleşene kadar çırpıp köftelere ekleyip karıştırın.
-Üzeri için tereyağı ve zeytinyağını eritip salçayı ilave edin eritin, naneyi ve baharatları  ekleyip ocaktan alın ve servis ederken çorbaların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder