Translate

28 Mart 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI SULTAN TATLISI





 Malzemeler
  • 1 paket tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
          Üzeri İçin
  • 1 su bardağı mavi haşhaş 
  • 1 çay bardağı süt
  • Ceviz içi ve ya fındık
  • 1 adet yumurta akı
         Şerbeti İçin 
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3-4 tane karanfil
Hazırlanışı

  • Tenceremize su ve toz şekeri alalım , şeker eriyip kaynayana kadar bekleyelim ... Limon suyunu ve karanfil tanelerini  ekleyip 5 dakika daha kaynatalım , ocaktan alıp soğumaya bırakalım.... 
  • Hamur için tereyağı, yumurta, pudra şekeri,irmik vanilya ve kabartma tozunu karıştırma  kabına  alıp unumuzu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım...
  • Unu elimize yapışmıyacak kıvama gelene dek ilave edelim fazla un koyarsak sert bir kurabiye elde ederiz .
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, yuvarlayalım ve önce süte sonra haşhaşa her tarafını bulayıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerine yumurta akına batırdığınız fındık ve ya cevizi koyabilirsiniz. 
  • Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirelim... Fırından çıkarıp 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekledikten sonra  üzerine soğuk şerbeti dökelim. Ara sıra kenarlarından kaşık yardımıyla şerbet alıp tatlının üzerine gezdirelim .... En az 2 saat dinlendirip servis yapalım .
Afiyet olsun...

1 yorum: