Translate

25 Mart 2015 Çarşamba

PATATESLİ OMLET

Sonra, şüphesiz ki Rabbin; cahillik sebebiyle kötülük yapan, sonra bunun ardından tövbe eden ve durumunu düzeltenlerden yanadır. Şüphesiz Rabbin bundan sonra da elbette çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

                                                                                             NAHL SURESİ / 119

Bekarken çok yapardım bu omleti. Evlendikten sonra bazı alışkanlıklarımı terk ettim uzun süre. Çünkü değişik tatlara açık olmayan bir eşim var (dı) Ona göre keçinin yemediği ot başını ağrıtır:)) Çok şükür blog açtıktan sonra farklı tarifler yaptığım için, mecbur kaldı farklı şeyler yemeye. Şimdi uzun süre, peş peşe değişik yemekler olduğunda bazen serzenişte bulunur ''biraz da bildiğimiz yemeklerden yesek.''

Ailecek yaptığınız pazar kahvaltılarınız için güzel bir seçenek. Denemeyen var mı bilmem, ama varsa mutlaka tavsiye ederim...

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 3 yumurta
  • tuz, pul biber, karabiber
  • sıvıyağ (kızartmak için)
Hazırlanışı
  • Patatesler tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayıp kızartın.
  • 3 yumurtayı tuz ve baharatlarla iyice çırpın.
  • Kızarttığınız patateslerle yumurtaları karıştırın.
  • Dibini yağladığınız teflon ya da seramik tavaya düz bir şekilde serin ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  • Altı pişince servis tabağı yardımıyla ters çevirip üstünü de kızartın ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun...

1 yorum: