Translate

24 Nisan 2015 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI LABNELİ KEK



Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket labne peyniri (200 gr)
  • 1 su bardağı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 fincan damla çikolata

    Hazırlanışı
  • Şeker ve yumurtayı çırpma kabında bembeyaz oluncaya dek mikserle çırpın.
  • Krema kıvamına gelen yumurtalara labne peyniri, yumuşamış tereyağı ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. 
  • En son damla çikolatanızı ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
  • Kek kalıbınızı yumuşayan tereyağı ile heryerini yağlayın ve 1 yemek kaşığı un kalıba dökerek heryerine unun gelmesini sağlayın ve kabı silkeleyerek fazla undan kurtarın.
  •  Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin.
  • Piştikten sonra fırını kapatın ama keki hemen çıkarmayın,4-5 dakika fırında bekletin.
  • Daha sonra keki çıkarın ve soğumaya bırakın.Kekiniz hafif ılıkken veya soğukken kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder