Translate

4 Nisan 2015 Cumartesi

ÖZBEK PİLAVI


De ki: ''Benim tüm istek ve arzum, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'a armağan olsun!''
                                                                                               ENAM SURESİ - 162

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2,5 su bardağı et suyu veya su,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 250 gr. kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir),
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 1 adet orta boy havuç,
  • 1 sb nohut (haşlanmış),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 1/4 limon suyu,
  • Arzuya göre 100 gr kavrulmuş badem.(ben kullanmadım)

Hazırlanışı

  • Bir kabın içerisine pirinçleri koyalım.Ilık, tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletelim.
  • Tencereye sıvı yağın yarısını koyup etleri ekleyelim.Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. (Eğer normal kuşbaşı et kullanacaksanız, 1 bardak su ile düdüklü tencere de iyice haşlayın.)
  • Küp doğranmış soğanları,  havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ekleyip tuzunu, karabiberini ayarlayarak yumuşayana dek pişirelim.
  • Tencereyi ateşten alıp içine haşlanmış nohutları ekleyip karıştıralım.
  • Pirinçleri, yıkayıp suyunu iyice süzelim.
  • Bir tencereye kalan sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım.Sıcak et suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım.
  • Etli harcı ilave edip arzuya göre kavrulmuş bademleri koyalım.Pilavı ağır ateşte, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim.
  • Ocaktan alıp 15-20 dk. demlendirelim. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder