Translate

2 Temmuz 2015 Perşembe

TAVUKLU PATLICAN GÜVEÇ (TENCEREDE)


Malzemeler
  • 300 gr. tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil, 1 adet kırmızı biber
  • 4 orta boy patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Patlıcanları doğrayın tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın.
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp biraz zeytinyağıyla hafif kızartın.
  • Üzerine sırasıyla soğanı, bir adet kırmızı ve yeşil biberi, 2 adet domatesi doğrayıp döşeyin. Patlıcanları ekleyip yayın.
  • En üste sarımsak kalan biber ve domatesleri doğrayıp döşeyin.
  • Tuz, kalan zeytinyağı ve karabiberi ekleyip. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun.

1 yorum:

  1. patlicani ve tavuğu çok severim.bu yemeği genelde dana etiyle yaparım.Sizinki de çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil