Translate

6 Kasım 2015 Cuma

FINDIKLI UN KURABİYESİ


Malzemeler
  • 250 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 sb pudra şekeri
  • 1 sb nişasta
  • yarım pk k.tozu
  • 1 pk vanilya
  • un
Üzerine
  • 1 yumurta akı
  • fındık kırığı


Hazırlanışı

  • Yumuşak tereyağını pudra şekeri ile iyice yoğurun.
  • Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp, önce yumurta akına sonra fındığa batırıp tepsiye dizin.
  • 150 derece fırında içini çekene kadar(kızarmadan) pişirin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Sunum harika eminim lezzeti de öyledir ellerinize sağlık hayırlı cumalar =)

    YanıtlaSil
  2. hünerli ellerinize sağlık keten helva fındıklı un kurabiyenizi aşama aşama anlaşılır anlatım ve pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle efsane sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı geceler hoşça kalın neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil