Translate

6 Kasım 2015 Cuma

SUMAKLI KARIŞIK DOLMA




















Arşivde yayınlanmayı bekleyen bu lezzetli dolma beni geçtiğimiz ramazan ayına götürdü. En sevdiğim komşum Kadriye teyzemlerle terasta geçirdiğimiz Ramazan ayından bir iftar yemeğimizdi. Normalde satır arası kıyma kullanılıyor bu yemekte. Ama elimde normal kıyma vardı, onunla da çok lezzetli oldu. O kadar beğendim ki tadını, bundan sonra asla farklı şekilde doldurmam herhalde sebzelerimi.


Malzemeler
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 2 yk sumak 
  • 2 sb pirinç
  • 1 çb sıvıyağ
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yk domates salçası
  • 1 yk biber salçası
  • 1 yk kuru nane 
  • 1 çk karabiber 
  • tuz
Doldurmak için
  • patlıcan
  • kurusoğan
  • asma yaprağı
  • dolmalık biber
  • domates
  • kabak
Hazırlanışı

  • Sumak dışındaki diğer malzemeler karıştırılarak iç harcı oluşturulur.
  • Sumak 2 saat önceden 2 sb ılık su içinde bekletilir.
  • Doldurulacak kuru soğanların yan tarafına ortasına kadar çizik atılır. Üzerini aşacak kadar su eklenip kaynamaya bırakılır. (Çok az yumuşaması yeterli)
  • Hazırlanan iç harcı ile sebzeler doldurulup tencereye dizilir.
  • Bekleyen sumak süzgeçten geçirildikten sonra dolmaların üzerine eklenir. Suyu az gelirse tekrar ilave edilebilir.
  • Dolmalar pişince ocaktan alınır.Yarım saat dinlendikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. Dolmanın her çeşidiyle gerçekten mükemmel olmuş. Zaten görüntü lezzetini de belli ediyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil