Translate

1 Kasım 2015 Pazar

YEŞİL KABAKLI KEK


Kabaklı kek daha önce denediğim fakat fotoğrafını çekemediğim bir tarifti. O kadar çok beğeni aldı ki çocuklarımdan ve beslenmeye götürdüğünde okuldaki arkadaşlarından (tarif istemişler:)) aynı haftada iki kez pişirildi evimizde. Kabağın tadı asla belli olmadığı gibi, pamuk gibi bir kek çıkıyor ortaya. Mutlaka deneyin derim...

Malzemeler
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 buçuk su bardağına yakın şeker
  • 1 sb süt
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş yeşil kabak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şeker mikserde kar gibi oluncaya kadar çırpılır. 
  • Sıvıyağ, süt, kakao eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  • Un, k.tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir.
  • En son kabak rendesi kaşık yardımıyla hamura yedirilerek yağlanıp unlanmış kalıba dökülür ve 170 derece fırında içini çekinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder