Translate

2 Aralık 2015 Çarşamba

KARAKÖY POĞAÇASI


























İşte poğaça budur diyeceğiniz bir tarif. Dışı çıtır içi yumuşacık bir poğaça oldu. Pişerken evinize verdiği kokudan hiç bahsetmiyorum bile. Kesinlikle tavsiyemdir.

Malzemeler

  • 1 paket yumuşak tereyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
  • 1/2 sb sıvıyağ
  • 1/2 sb su
  • 1/2 sb süt
  • 1 yk şeker
  • 1 tk tuz
  • 1 pk instant maya
  • un
İç malzemesi
  • lor peyniri
  • maydanoz
Hazırlanışı
  • Hamur malzemeleri iyice yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • 30 dakika mayalandırılır. (Çok kabarmayacak)
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, çay tabağı büyüklüğünde açılarak iç malzemesi koyulup kapatılır.
  • Tepside sıcak bir ortamda 30 dakika daha bekletilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Eline sağlık güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü iştah açıyor hele ki sabah. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü dayanılır gibi değil, hele sabah kahvaltı etmeden bakınca. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil