Translate

3 Ocak 2016 Pazar

ETLİ SEBZELİ PİLAV


CANSIZKEN SİZE HAYAT BAHŞEDEN, ARDINDAN SİZİ ÖLDÜRECEK VE ONDAN SONRA DA DİRİLTECEK OLAN, EN SONUNDA SİZİ KENDİSİNE DÖNDÜRECEK OLAN ALLAH'A KARŞI NASIL OLUR DA NANKÖRLÜK YAPARSINIZ? 
                                                                                                      BAKARA SURESİ 28
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı etsuyu
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 orta boy taze kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Eti düdüklü tencerede haşlayıp suyunu süzün. Suyunu ayrı bir kaba alın.
  • Kabağı ve havucu küp küp doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Yayvan bir pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Tereyağı eriyince eti, kabağı, havucu ve soğanı ilave edin. Kabaklar ve havuçlar hafif yumuşayıncaya kadar, ortalama 5 dakika soteleyin. Haşlanmış nohutu ekleyin.
  • Pirinci iyice yıkayıp ilave edin ve karıştırmadan malzemelerin üzerine yayın.
  • Önce tuzu serpin. Sonra et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın üzerini örtüp en az yarım saat dinlendirin. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder