Translate

3 Ocak 2016 Pazar

KÖFTELİ PATATES ÇORBASI


BİSMİLLAH.
1- BİZ ONU KADİR - KIYMET GECESİNDE İNDİR(MEYE BAŞLA)DIK.
2- BİLİRMİSİN O KADİR-KIYMET GECESİNİN MAHİYETİ NEDİR?
3-O KADİR-KIYMET GECESİ 1000 AYDAN DAHA HAYIRLIDIR.
4-MELEKLER, VAHİYLE BERABER O GECE İNERLER DE İNERLER, RABLERİNİN İZNİYLE, HAYATIN HER ALANINA DAİR
5- TARİFSİZ BİR MUTLULUĞUN (FORMÜLLERİNİ GETİRİRLER); BU DURUM TAN YERİ AĞARINCAYA KADAR SÜRER.
                                                                                                KADR SURESİ

Bir kaç yıl önce bir radyo programında Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinde yaşamak durumunda kalan hanımların anılarını anlatan bir programı takip ederdim. En çok yakınılan şeylerde biri  meyve sebze azlığı idi. Oysa oralarda patates, lahana, un, et ve süt ürünlerinin bol bulunduğundan bahsederlerdi. Aklıma geldi geçenlerde, acaba bu malzemelerden ne tür yemekler yapılır diye. Epey birşeyler buldum sonra. Hiç de az değil bu malzemelerle yapılacak yemek sayısı. Rabbim verdikten sonra tek malzemeyle bile onlarca yemek üretir bizim hanımlarımız çok şükür....

Bu çorbayı yıllar önce not etmişim tarif defterime. Hazır patates ve etle ne yapılır düşüncesindeyken denemek istedim. Küçük oğlum ve ben çok beğendik. Büyük oğlum ise her zaman yaptığı gibi yine kem küm. (Alıştım artık:))

Malzemeler

  • 5-6  orta boy patates
  • 200 gr kıyma
  • 3 yk tereyağ
  • 1 çk tuz
  • 1 çk karabiber
  • kırmızı biber
  • et suyu
Hazırlanışı
  • Patatesleri haşlayıp soyun ve sıcakken ezerek su ilavesiyle boza kıvamına getirin.
  • Kıymayı tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
  • Tencereye 2 yk tereyağını eritin ve köfteleri kızartın.
  • Sulandırılmış patates püresi ve et suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın.
  • Tuz ve karabiber ekleyip, 1 taşım daha kaynatın ve altını kapatın.
  • 1 yk tereyağını tavada eritip kırmızı biberi kızdırarak çorbanıza dökün.
  • 10 dakika dinlenen çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder