Translate

19 Ocak 2016 Salı

PİLELİ BÖREK


Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.     
                          KANUNİ  SULTAN SÜLEYMAN

Elhamdülillah. Patoloji sonucum temiz çıktı. Sırada diğer testim var. 15 gün sonra onunda sonucunu tertemiz elime alırım inşaallah. Bu süreçte , kendilerini hiç görmediğim halde benim için dua eden bütün dostlarıma çok teşekkür ederim. 

Malzemeler;
  • 3 tane yufka
  • 4 tane büyük boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • tuz, pul biber, kara biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 şişe maden suyu
Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve iyice ezin.
  • Soğanı küçük doğrayın, biraz sıvıyağda kavurun, tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın.
  • Patatesi ekleyip iyice karıştırın.
  • Yeteri kadar sıcak suyla patates harcını sürülebilir kıvama getirin.
  • 1 yufkayı ortadan ikiye kesin, uzun iki kenarını tepsinizin eni kadar içe katlayın, harcın 1/6 sını üzerine sürün ve kısa ucunu her iki taraftan içe doğru çekerek pile şekli verin. Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Kalan yufkalar için de aynı işlemleri uygulayın.
  • Sütü, sıvıyağı, yumurtayı ve sodayı iyice çırpın, böreğin üzerine gezdirin. 
  • 180 dereceli sıcak fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak ya da ılık servis edin.
Afiyet şifa olsun...

2 yorum:

  1. Bu böreğin üstü çok kuru oluyor mu? Ben kuru olur mu endişesiyle daha önce denemedim. Ama sizin börek çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Hayır aksine çok yumuşak bir börek oluyor.

    YanıtlaSil