Translate

23 Ocak 2016 Cumartesi

YALANCI YUVALAMA (ANTEP)



MALZEMELER:
  • 250 gr kuzu eti (iyice haşlanıp yumuşamış) (Ben dana kullandım.)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı makarna
  • 3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu nane
  • 5 yk sıvıyağ
  • pul biber
  • 2 diş sarımsak
YAPILIŞI:


  • Haşladığınız eti suyuyla birlikte tencereye alın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. 
  • Kaynadıktan sonra makarnasını ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu kontrol edin, azalırsa ekleyin. Tencerede malzemeden en az 3 parmak yukarıda su olacak.
  • Makarna yumuşadıktan sonra haşlanmış nohutu ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
  • Bu arada yoğurt, un ve yumurtayı çırpıcı ile çok iyi karıştırın.
  • Yoğurdu yemeğe aktarın ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Yemeğiniz kaynayınca 2 diş sarımsak rendeleyip tuzunu ekleyin.
  • Yemeği ocaktan alın ve üzerine yağda ısıttığınız naneyi ve pul biberi gezdirin.

Afiyet şifa olsun...

2 yorum:

  1. merhabalar keten helvacım şahane görsellerin var ve tariflerin bayılıyorum ellerine sağlık .Banada buyur olurmu.gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü bile ne kadar lezzetli olduğunu ele veriyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil