Translate

24 Şubat 2016 Çarşamba

ÇİKOLATA DOLGULU FINDIKLI KURABİYE



 Nefis  bir kurabiye tarifim var bugün. Hem görüntüsü, hem de lezzeti ile 10 numara. Denemeyen çok şey kaybeder benden söylemesi....

 Malzemeler
  • 110 gram tuzsuz tereyağı 
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 büyük yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı irice dövülmüş fındık
Dolgusu için:
  • 40 gram sütlü çikolata

Hazırlanışı 

  • Yumurta sarısını ve şekeri mikserle biraz çırpın. 
  • Tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.
  • Unu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dakika kadar buzdolabında bekletin (hamurun dinlenmesi ve elinize yapışmaması için önemli bir nokta). 
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Kopardığınız bezeleri elinizle yuvarlayıp parmağınızla ortasını çukurlaştırın. Çırpılmış yumurta akına daha sonrada fındığa bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra içlerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı sürüp servis edin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlıık :)

    http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil