Translate

5 Şubat 2016 Cuma

SÜTLÜ İNCİR TATLISI

Çok sağlıklı ve besleyici bir tatlı. Özellikle bebeklerin çok beğenerek yiyeceğini tahmin ediyorum.

Malzemeler
  • 15 adet kuru incir
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 portakal kabuğu rendesi (ben kulanmadım)
  • 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardagi toz şeker

Hazırlanışı

  • 15 adet inciri küçük küçük  doğrayıp tencereye koyun, üzerini  iki parmak geçecek kadar su koyun. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Blederden geçirin bir kenara alın.
  • Bir buçuk litre sütü bir su bardağı şekerle karıştırıp kaynatın.
  • Kalan yarım litre sütü ayrı bir kapta tepeleme dolu iki yemek kaşığı nişasta, vanilya, portakal kabuğu rendesi , iki yumurta sarısı ile karıştırıp kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin. İnciri de ekleyip muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar pişirin kaselere paylaştırın.
  • Soğuyunca arzuya göre üzerini ceviz veya fıstıkla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ay güzel görünüyor ama burada inciri zor buluyorum yemeye bile:(

    YanıtlaSil