Translate

2 Mart 2016 Çarşamba

AŞÇIBAŞI ÇORBASI


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk göğüs
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 adet domates
  • birkaç dal maydanoz(ben kulanmadım)
  • 2 yemek kaşığı tel ya da arpa şehriye
  • tuz, karabiber, kekik
  • 5 bardak su (et suyu tercihimdir) 

Hazırlanışı

  •  Öncelikle tavuk göğsünü 2 bardak su ile birlikte güzelce haşlayın
  •  Haşlanan tavuğu ufak parçalar halinde didikleyin ve bir kenara alın.
  •  Tencereye yağı alıp soğanı kavurun.
  •  Kavrulan soğana unu da ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  •  Salçasını ekleyip tavuk suyunu da içine katın.
  •  İçine mercimeği, domatesi ve maydanozu ve suyunu da katıp kaynatın.
  •  Kaynayan çorbayı blenderdan geçirip en son olarak içine tavuk parçaları ve şehriyeyi katın.
  •  Baharatlarını da içine ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  •  Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder