Translate

24 Mart 2016 Perşembe

ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE


Miss gibi bir kurabiye tarifim var bugün. Tadını bilmeden görüntüsüyle cezbeden bir lezzet. Buyurun bakalım.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 sb pudra şekeri
  • 1 sb mısır nişastası
  • yarım pk kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 yk sirke
  • un
Üzeri için
  • Çikolata
  • fındık, fıstık vs. istenilen malzeme
Hazırlanışı
  • Malzemelerin karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
  • 180 derecede çok kızartmadan pişirin.
  • Soğuyan kurabiyelerinizi önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya sonrada kırık fındığa batırarak 10 dakika dinlendirin.
  • Üstündeki çikolata donunca servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder