Translate

20 Nisan 2016 Çarşamba

LABNELİ KEK


Yumuşacık bir kek yapmak isterseniz mutlaka deneyin derim.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 sb + 2 yk tozşeker
  • 2 yk tereyağ (yumuşak)
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 pk labne peyniri (200 gr)
  • 2 yk portakal suyu
  • 1 küçük portakal kabuğu rendesi
  • 1 pk k.tozu
  • 1 vanilya
  • un
Hazırlanışı
  • Yumurtalar şekerle köpürene kadar  çırpılır.
  • Yavaş yavaş diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  • Hamur yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derecede içini çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder