Translate

13 Ekim 2017 Cuma

AŞURE



Abdullah b.Selam'dan (r.a.)rivayet edildiğine göre Resulullah (sas.) şöyle buyurmuştur:
     '' Ey insanlar, selamlaşın, yemek yedirin, herkes uyurken gece namazı kılın ki selametle cennete giresiniz.


Geçen yıl hayatımda ilk kez aşure yaptım. Ama yediğim en güzel aşure benimkiydi. Yiyen herkesten tam not alınca tarifi paylaşmak istedim. Bakalım nasıl yapmışım... 

Malzemeler
  • 2 sb haşlanmış buğday
  • 1 sb haşlanmış nohut
  • 1 sb haşlanmış kuru fasülye
  • 1 çb haşlanmış pirinç
  • 1 sb önceden ılık suda bekletilmiş kuru üzüm
  • yarım sb küçük doğranmış kuru kayısı
  • yarım sb küçük doğranmış kuru incir
  • 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü (5 dakika haşlanmış)
  • 1 adet soyulup küp küp doğranmış elma
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 sb toz şeker (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Süslemek için 
  • nar taneleri, hindistan cevizi, fındık, vs....
Hazırlanışı
  • Büyük bir tencereye buğday nohut ve fasülye alınır, 20 sb sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
  • 15-20 dakika kaynadıktan sonra içine üzüm ve kaysılar ilave edilir.
  • 5 dakika kaynayınca pirinç, portakal kabuğu ve elma eklenir.
  • 5 dakika kaynatıp şeker ilavesi yapılır.
  • Şekerle birlikte 10 dakika kaynayan aşureye en son incirler eklenip 3 dakika kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.(Fazla kaynarsa rengi kararır.)
  • Kaselere doldurulan aşurenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra süslenerek servis edilir.
Afiyet şifa olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder